top of page

Voorraadbeheer

Voorraad en distributie
Met de voorraadfuncties van onze software kunt u nauwkeurig inkomende en uitgaande leveringen, master data per artikel en prijslijsten beheren. Bovendien kunt u ook alternatieve artikelen definiëren, voorraadaantallen aanpassen, voorraadkosten herwaarderen op basis van actuele marktwaarden, periodieke tellingen uitvoeren en picklijsten creëren voor openstaande klantenorders.

Stamgegevens per artikel
Met deze functionaliteit definieert u voorraadartikelen uit productie of inkoop, of artikelen die niet op voorraad kunnen worden gehouden (zoals werkuren, transportkosten). Het is ook mogelijk om standaardinformatie over een artikel te beheren: de leverancier, de maateenheid voor in- en verkoop en magazijnopslag. Voorraadartikelen kunnen bovendien in meerdere magazijnen worden opgeslagen.

Onze software ondersteunt ook verschillende voorraadwaarderingsmethoden voor elk artikel afzonderlijk. De huidige ondersteunde methoden zijn: standaardkosten, gemiddelde kostprijs (AWP), FIFO (first in, first out) en Serienummer waardering.

De planningsdetails worden ook bijgehouden binnen de stamgegevens van het artikel. U kunt een inkoopmethode (bijvoorbeeld ‘produceren’ of ‘aankopen’) definiëren. Daarnaast bepaalt u ook makkelijk de ordergrootte, het aantal minimumorders en de gemiddelde doorlooptijd.

Serienummers en batches
Serienummers kunnen worden toegewezen bij de vrijgave van een artikel uit de voorraad of bij elke transactie. U kunt ook batches toewijzen aan producten en deze rangschikken naar gelang houdbaarheid (of een ander kenmerk). De batches voor deze producten kunt u vervolgens gebruiken voor klantenorders, leveringsbonnen en voorraadbewegingen.


Magazijnlocaties
Binnen een magazijn zijn meerdere locatieniveaus mogelijk, waardoor het mogelijk is om een goederenvoorraad aan te leggen op verschillende locaties. U kunt deze locaties configureren op basis van specifieke parameters, beperkingen en benodigdheden.


Prijslijst
Het is mogelijk om verschillende prijslijsten op te stellen en die te linken aan bepaalde klanten of leveranciers. Bovendien kunt u per hoeveelheidseenheid ook prijzen specifiëren op basis van verpakking, hoeveelheid, en tal van andere opties.

Picken en verpakken
Met de pick- en verpakkingsmogelijkheden van onze software beheert u het pick- en verpakkingsproces

< Terug
bottom of page